Alex Monhart Showroom

Návrh studiostore ALEXMONHART navázal na dříve známý Lab 24. Tento oblíbený prostor v srdci Letné bylo třeba více podřídit vystavovaným produktům a zároveň udržet ducha místa, které slouží k setkávání přátel, pořádání tematických eventů a občas i k obchodním schůzkám. Nejdůležitější prezentační stěna je tvořena kovovými perforovanými deskami, které nechají produkty vyniknout. Přestože působí zdánlivě nahodile, jsou pečlivě zavěšeny ve dvou úrovních a různých výškách a stěna stále zůstává variabilní, aby se v budoucnu mohla přizpůsobit novým produktům. Barevnost prostoru je základní s akcentem na černou šedou a bílou barvu, a to v lesklém i matném povrchu, aby byla harmonická se samotnými produkty a nechala je vyniknout. Prostor je pomyslně rozdělený na dvě části, v jednom rohu je zázemí pro prodejce, na protilehlé straně je kout určený k posezení, který je během eventů patřičně vytížen. Podstatnou součástí celého návrhu je velká zrcadlová plocha, která prostor opticky zvětšuje. V kontrastu s novými prvky je pak původní mozaiková podlaha, kterou jsme částečně vynesli na světlo.

ENG 

The ALEXMONHART studiostore project is a follow up of the previously known LAB24. This friendly space in the heart of Letná in Prague needed to be adjusted to showcase the new products while it had to keep the spirit of the previous space. The studiostore is not only a classical shop where you can buy a product, but it also serves as a meeting point and an event space, hence the word studiostore. The key element is the presentation wall which shows the products, it is made from perforated metal desks which truly let the product shine. Even though the desks seem to be installed randomly in fact they form two lines in different heights while remaining variable in order to meet the needs of the upcoming products. The colors remain basic with an emphasis on black, grey and white to correspond with the products and underline them. The space is divided into two parts, in one corner is a counter while in the other is a place where to sit. Especially important role is played by the large mirror surface which enlarges the space. In contrast with the new elements is the original mosaic floor which we partially brought to daylight.